Trek'n Eat Chana Masala Indiase Curry met rijst (vegetarisch - vegan)
Trek'n Eat Chana Masala Indiase Kikkererwten-curry met rijst (vegetarisch - vegan - glutenvrij - lactosevrij) is een heerlijke voedzame gevriesdroogde maaltijd van Katadyn. Lees verder »
Trek'n Eat Chana Masala Indiase Kikkererwten-curry met rijst (vegetarisch - vegan - glutenvrij - lactosevrij) is een heerlijke voedzame gevriesdroogde maaltijd van Katadyn. Het is een vegetarische maaltijd. Het betreft hier een enkele portie met een totale voedingswaarde van 2551kJ / 610kcal. Gevriesdroogde maaltijden zijn erg lang houdbaar, behouden hun smaak en voedingstoffen en zijn zeer gemakkelijk te bereiden.
Bereiding: Vul de zak met kokend water tot 7,5 cm op de vullijn (360 ml), goed roeren, zak afsluiten en 10 min. laten wellen.
- Gemakkelijk te bereiden
- Alleen water benodigd
- Glutenvrij
- Vegetarisch
- Vegan
- Lactose-vrij
- Lang houdbaar (ca. 4 tot 5 jaar - maar in de praktijk langer, onder goede bewaaromstandigheden)
Voedingswaarde (per 100 gram droog gewicht):
Energie: 1438 kJ / 344 kcal
Vet: 2,1 gram
waarvan verzadigd: 0,2 gram
Koolhydraten: 68,6 gram
waarvan suiker: 13 gram
Vezels: 2,9 gram
Eiwit: 9,4 gram
Zout: 1,7 gram
Energie (per verpakking droog gewicht): 2551 kJ / 610 kcal
Netto-vulgewicht: 180 gram
Water toevoegen: 360 ml
Totaal gewicht bereid product: 540 gram
Ingrediënten: langkorrelrijst 52%, kikkererwten 22%, suiker, uien, appelstukjes, paprika, maltodextrine, kruidenmix (bevat selderij), curry (bevat mosterd), zout, paprikapoeder, chilipoeder, rozemarijnextract.
Allergenen: selderij, mosterd
Afmetingen: 23 x 20 cm
Houdbaarheid: ca. 4-5 jaar houdbaar volgens opgaaf producent.
Trek'n Eat - lang houdbaar gevriesdroogd voedsel van Katadyn
De Trek'n Eat gevriesdroogde maaltijden zijn lang houdbaar en worden verpakt onder beschermende atmosfeer. De houdbaarheid van deze producten is meerdere jaren over de THT-datum heen. Bewaar het voedsel in ongeopende verpakkingen op een droge koele plaats, zonder het aan grote temperatuurverschillen bloot te stellen, voor een optimale houdbaarheid.
Een goede bewaarmethode om de folieverpakkingen langer houdbaar te maken is om ze in een goed afsluitbare emmer met deksel, met zo min mogelijk overgebleven ruimte en zakjes zuurstof-absorbers, te stoppen.
Vriesdrogen
Vriesdrogen geeft veel voordelen ten opzichte van andere voedselverwerking methoden. Gevriesdroogd voedsel verliest niet aan voedingswaarde, smaak, uiterlijk en kleur. Alle smaak en voedingsstoffen blijven op deze manier behouden. Daarnaast is de bereiding uiterst snel en eenvoudig; je hoeft alleen water toe te voegen.