Trek'n Eat Romige Pasta met Kip en Spinazie is een heerlijke voedzame gevriesdroogde maaltijd van Katadyn. Gemakkelijk te bereiden. Eenvoudig water toevoegen. Lees verder »
Trek'n Eat Roomnoedels met Kip en Spinazie is een heerlijke voedzame gevriesdroogde maaltijd van Katadyn. Het betreft hier een enkele portie met een totale voedingswaarde van 2397 kJ / 573 kcal.
De Duitse benaming voor deze maaltijd is: Trek'n Eat Sahnenudeln mit Hühnchen und Spinat.
De Engelse benaming voor deze maaltijd is: Trek'n Eat Creamy Pasta with Chicken and Spinach
Gevriesdroogde maaltijden zijn erg lang houdbaar (volgens opgaaf fabrikant zo'n 4 tot 5 jaar), behouden hun smaak en voedingstoffen en zijn zeer gemakkelijk te bereiden.
Bereiding: je hoeft alleen maar 490 ml kokend water toe te voegen, even te roeren en het 5 minuten te laten wellen. En daarna kun je heerlijk eten!
Ingrediënten: pasta 50% (gries van harde tarwe, ei, zout), slagroompoeder 9%, jus, wei-eiwit-concentraat, gemodificeerd zetmeel, maltodextrine, kippenvlees 3%, mais, tomaten, spinazie 3%, uien, kruidenmix (bevat selderij), zout, peper, natuurlijk aroma. Droog vleesgewicht: 4,5 g (komt overeen met ca. 15,7 g vers vlees).
Allergenen: eieren, glutenhoudend, melk, selderij
Voedingswaarde (per 100 gram droog gewicht):
Energie: 1644 kJ / 393 kcal
Vet: 11 gram
waarvan verzadigd: 5,2 gram
Koolhydraten: 58 gram
waarvan suiker: 9,4 gram
Vezels: 2,2 gram
Eiwit: 12,8 gram
Zout: 3 gram
Voedingswaarde inhoud verpakking: 2397 kJ / 573 kcal
Gewicht: 150 gram
Toegevoegd water: 490 ml
Gewicht na bereiding: 640 gram
Afmetingen: 23 x 20 cm
Trek'n Eat - lang houdbaar gevriesdroogd voedsel van Katadyn
De Trek'n Eat gevriesdroogde maaltijden zijn ca. 4 tot 5 jaar houdbaar en worden verpakt onder beschermende atmosfeer. De houdbaarheid van deze producten is meerdere jaren over de THT-datum heen. Bewaar het voedsel in ongeopende verpakkingen op een droge koele plaats, zonder het aan grote temperatuurverschillen bloot te stellen, voor een optimale houdbaarheid.
Een goede bewaarmethode om de folieverpakkingen langer houdbaar te maken is om ze in een goed afsluitbare emmer met deksel, met zo min mogelijk overgebleven ruimte en zakjes zuurstof-absorbers, te stoppen.
Vriesdrogen
Vriesdrogen geeft veel voordelen ten opzichte van andere voedselverwerking methoden. Gevriesdroogd voedsel verliest niet aan voedingswaarde, smaak, uiterlijk en kleur. Alle smaak en voedingsstoffen blijven op deze manier behouden. Daarnaast is de bereiding uiterst snel en eenvoudig; je hoeft alleen water toe te voegen.